SAMSUN / ALAÇAM - Soğukçam Ortaokulu

Ock

Soğukçam Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencileri “Dedemin Bakkalı” adlı kitabın 116. Sayfasından esinlenerek yılbaşı kartpostalları hazırladılar

Ock

Okusam Projesi kapsamında öğrencilerimizin kitap okumasını teşvik etmek, sınıf ortamı dışında da kitap okuyabilmelerini sağlamak amacıyla “OKUMA KÖŞESİ” oluşturduk. Okulumuza hayırlı olsun.

Ara

Soğukçam Ortaokulu öğrencileri, Okusam Projesi’nde okuyacağı kitaplara kavuştu. Okuma kuşakları oluşturuldu. Kitaplarla alakalı yaratıcı ürünler ortaya koymak için sabırsızlanıyorlar.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden 8/A sınıfından Burak Emir YURDUSEVER Pİ sayısını ezbere okuyarak birinci olmuştur. Kendisi tebrik eder ve her zaman bilimin ışığında ilerlemesini dileriz.

Mrt

Pi Günü, ünlü matematik sabiti π sayısının anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart tarihinin saat 1.59 itibarıyla kutlanmaktadır. Soğukçam Ortaokulu olarak matematik öğretmenlerimiz Hümeyra KUTLU VE Nagihan UÇAR öğretmenlerimizin eşliğinde Pİ Günü'ne özel öğrencilerimizle birlikte kermes düzenledik ve buradan elde ettiğimiz gelirisi ilçemize gelen afadzede ailelere yardımda bulunarak öğrencilerimiizin yardımseverlerlik duygularının gelişmesine katkı sunduk. Milli birlik ve beraberlik içinde bu zor durumları da aşacağımızı göstermiş olduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ara

Kas

Soğukçam Ortaokulu öğrencileri "Müzede Bir Gün Projesi" kapsamında Samsun'da Gazi Müzesi ve Panorama Müzesini gezerek Müze Eğitimi  alıp bilgilendiler.

Haz

Soğukçam Ortaokulu olarak Zamanda Yolculuk e-Twinning projesi kapsamında göstermiş olduğumuz başarılardan dolayı Ulusal Kalite Etiketi Ödülü ve Ulusal Kalite Etiketi Levhası almaya hak kazandık.

Mrt

Günebakan Kardeş Okul Projesi kapsamında kardeş okulumuz Namık Kemal Anadolu Lisesi Soğukçam ilk-Ortaokul öğrencilerimize ve öğretmenlerimize kendi el emekleri ile hazırladıkları kişiye özgü kitap ayracı hediye ettiler.Kardeş okulumuza teşekkükerlerimizi sunarız.

Mrt

Soğukçam Ortaokulu oalrak 18 Mart Şehitleri Anma Gününde başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, topraklarımızı vatan kılan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin107. Yıldönümünü kutluyoruz.

Mrt

Projemizde 10-14 yaş grubu öğrencilerle akıl ve zeka oyunlarını ders kazanımlarına entegre ederek, öğrencilerin bilişsel , zihinsel ve sosyal becerileri geliştirmeyi, çeşitli web2.0 araçlarını öğreterek teknoloji verimli kullanmayı ve dersleri eğlenceli öğrenmeyi hedefliyerek prejemizi gerçekleştiriyoruz.

Ock

Soğukçam Ortaokulu e-twinning projesi olan Antibiyotik Direnci projesini de projeyi yürüten Fen Bilimleri Öğretmeni Rukiye Uçkun Eşki ve öğrencileriyle başarıyla tamamladı.